Selecteer een pagina

Het instituut Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) bestaat 75 jaar! De VDMD was vanochtend aanwezig bij de feestelijke viering van deze verjaardag.

Prins Bernhard, de eerste IGK, was ook de eerste beschermheer van onze vereniging. Die rol is voortgezet door de verschillende IGK’s die de prins volgden, waardoor de band tussen de VDMD en de IGK uitstekend is.

Ter gelegenheid van de verjaardag van de IGK is op het landgoed de Zwaluwenberg een bijzondere Canadese esdoorn geplant. Deze esdoorn is een ent van de boom die in 1946 door prinses Juliana is geschonken aan Paleis het Loo. De boom werd vanochtend feestelijk gedoopt met champagne, de voorkeursdrank van prins Bernhard.

Aansluitend was er een panelgesprek waarin verschillende oud-IGK’s, de directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en de Commandant der Strijdkrachten spraken over de geschiedenis van het instituut en de rol binnen de krijgsmacht. Daarbij werd ook nadrukkelijk gesproken over de rol van inspiratie binnen Defensie. #DadenLatenLeven