Selecteer een pagina

We vieren Veteranendag dit jaar in aangepaste vorm. We kunnen niet bij elkaar komen zoals we dat gewend zijn. Maar dat betekent niet dat we deze belangrijke dag niet vieren. In samenwerking met de NOS organiseert het Nationaal Comité op zaterdag 27 juni een speciale uitzending vanuit de Ridderzaal waarbij een klein gezelschap aanwezig zal zijn. Naast onder meer Commandant der Strijdkrachten en de Inspecteur-generaal der Krijgsmacht zal onze voorzitter bij de uitzending aanwezig zijn.

Het programma wordt om 13.00 uur geopend door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag. Later spreekt onze minister de veteranen toe. De minister-president sluit het programma inhoudelijk af met een persoonlijke videoboodschap.

Tussen de gesproken bijdrages en beeldreportages van vier veteranen in, treden verschillende solisten op, onder begeleiding van een ensemble van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en een combo van het orkest van de Luchtmacht.

Het wordt een bijzondere uitzending! Op YouTube is de aankondiging al te zien – volg daarvoor deze link

Het programma wordt door de NOS live uitgezonden op zaterdag 27 juni van 12.45 tot 13.45 uur op NPO1. In de avond zendt de NOS een samenvatting uit van 19.15 tot 19.45 op NPO2.

De uitzending is ook te volgen via het YouTube kanaal van de Nederlandse Veteranendag 2020